Resep Nastar, Lezat Sekali
Sedang mencari inspirasi resepi Nastar istimewa ?, langkah mudah penyediaan Nastar, Boleh Manjain Lidah hari ini sedang mencari masyarakat di sekeliling kita, mungkin salah seorang dari anda. Orang ramai telah terbiasa menggunakan Internet pada telefon pintar mereka untuk melihat maklumat imej sebagai contoh. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan tutorial cara memasak Nastar yang mudah, tidak susah dan tidak mudah untuk membangkitkan selera. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menyedihkan dan boleh menjadi sangat tidak menyenangkan. Nastar yang benar-benar lazat sepatutnya mempunyai bau dan rasa yang membuatkan kita berasa lapar.
Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi kualiti rasa Navarre, daripada jenis bahan kepada pilihan bahan segar, kepada cara penyediaan dan penyajiannya. Jika anda ingin memasak Nastar yang lazat di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu helahnya, maka hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah ialah gambar Nastar, anda boleh menggunakannya sebagai idea.
Masuk, lihat dan nikmati diri anda! Hidangan ini, yang sentiasa mengandungi bahan-bahan ringkas, boleh membantu dalam mengekalkan kesihatan badan anda dalam keluarga anda. Anda boleh membuat Nastar menggunakan 19 jenis bahan dan 12 langkah pemprosesan. Bagaimana hendak masak.
Makanan kegemaran yang cepat tamat, tetapi mengambil masa yang lama 🤗
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan dalam penghasilan sorrel:
- Pakaian kulit Nastar:
- 200 g marjerin
- 50 g minyak berlian
- 50 g gula halus
- 2 biji kuning telur
- 1 pek susu tepung
- 50 g tepung jagung
- 300 g tepung (digoreng atau tidak)
- Isi jem nanas:
- 5 biji nanas bersaiz sederhana
- Saya menggunakan kira-kira 50-100g gula kristal yang mencukupi
- 1 keping kayu manis
- 5 salinan (langkau)
- sedikit vanila
- secubit garam
- Melincirkan bahan
- 2 biji kuning telur
- 1 sudu besar susu pekat
- 1 sudu besar minyak zaitun
Langkah penyediaan Nastar
- Cara membuat jem nenas: kupas, parut dan perahkan jus, masukkan ke dalam kuali non-stick, masukkan kayu manis, bunga cengkih dan vanila. Masak sehingga kandungan air berkurangan. Kemudian masukkan garam dan gula halus, gaul sehingga air betul-betul surut dan perang. Selepas masak, ketepikan.
- Cara membuat minyak pelincir: campurkan kuning telur, susu pekat manis dan mentega, gaul rata, ketepikan.
- Cara membuat doh dengan kulit sorrel: campurkan marjerin, mentega dan gula hingga sederhana.
- Kemudian masukkan kuning satu persatu dan gaul rata
- Masukkan susu tepung dan tepung jagung, gaul rata
- Matikan pengadun. Kemudian ayak tepung sedikit demi sedikit dan masukkan. Kacau dengan spatula atau senduk kayu. Kurangkan julat secara manual, kerana ini akan membolehkan marjerin cair lebih cepat di bawah pengaruh haba di tangan kita.
- Uli sekata doh, perlahan-lahan ambil doh, isi jem nenas, bulatkan dan masukkan ke dalam ketuhar, dialas dengan kertas minyak dan digris.
- Panaskan ketuhar (saya guna pinset / oven pada suhu 150 darjah).
- Sapukan doh yang disediakan pada lembaran penaik. Kemudian keluarkan dari ketuhar selama kira-kira 10 minit selepas 10 minit. Ulang 1-2 kali dengan gris.
- Masukkan semula ke dalam ketuhar. Tunggu kira-kira 20-35 minit sebelum dibakar.
- Lepas gris boleh letak cheese atau tanpa cheese, macnius dah siap😁
- Kami berharap untuk mencuba
Bagaimana mereka? Bukankah itu mudah? Cara memasang Nastar untuk digunakan di rumah anda. Saya harap anda mendapati ia berguna dan menyeronokkan!