'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Nastar Keju (2) yang Sempurna - Abject

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Nastar Keju (2) yang Sempurna

Nastar Keju (2)

Masih tercari-cari inspirasi Resepi Nastar Keju (2), mana uniknya?, Resepi Nastar Keju (2), Perfect kini diminta oleh rakan-rakan di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Komuniti sudah terbiasa menggunakan Internet pada peranti mudah alih mereka untuk melihat maklumat mengenai sampel imej. dan kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat Nastar Keju (2) Anti Fail supaya tidak terlalu susah untuk dilakukan tetapi tidak juga mudah. Jika tersalah proses, hasilnya tidak memuaskan malah tidak sedap. Sedangkan Nastar Keju (2) yang sedap sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa Nastar Kejus (2), pertama dari jenis bahan, kemudian dari pilihan bahan segar hingga cara pemprosesan dan penyajiannya. Jika anda ingin memasak Nastar Keju (2) yang lazat di mana-mana, jangan risau kerana jika anda sudah tahu cara membuatnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Seterusnya gambar Nastar Keju (2) yang boleh anda jadikan idea.

Baiklah, kali ini kami akan cuba mencipta Nastar Keju (2) sendiri di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini dapat membantu anda menyihatkan badan dan keluarga. Anda boleh menyediakan Nastar Keju (2) dengan 9 jenis bahan dan 8 langkah pemprosesan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Saya masih menggunakan resipi Mba Ricke Indriani "Dapur Biasa" Nastar Keju, tetapi di sini saya telah menukar beberapa bahan kerana saya telah menyesuaikan bekalan bahan di rumah. Resipi keju Nastar Mba Rike hanya menggunakan Parmesan parut, manakala saya menggunakan keju Parmesan dan Edam parut. Dan di sini saya juga menggunakan telur omega 3 berbanding telur ayam homemade biasa. Hasilnya, ternyata nastar mempunyai tekstur yang rangup kerana keju Edam dan warna nastar tidak pucat, seolah-olah berasal dari telur omega kerana warna merah kuning, rasanya juga lebih sedap. Saya juga ingin membuat edam untuk resipi kotak gel Terima kasih kepada Rike tetapi memandangkan suami saya tidak suka kotak gel dan ingin membuat semula picu. Saya sudah selesai menggunakan beberapa resipi keju Edam mereka. Suami saya suka resipi Nastara ini. , kerana keju Edam bukan sahaja cair, tetapi juga mempunyai rasa berkrim dan warna yang lebih merah. Alhamdulillah, bagi mereka yang sukakan rasa rangup dengan tekstur yang basi lagi lembut, mana tahu resepi ini berguna. 🌻

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk penyediaan Nastar Keju (2):

  1. 250 gram marjerin
  2. 250 gram mentega
  3. 100 gram gula halus
  4. 4 biji kuning telur dengan omega 3
  5. 100 g keju parmesan parut
  6. 100 g keju Edam parut
  7. 700 g gandum dengan protein sederhana
  8. 4 sudu susu tepung
  9. Pelinciran: 3 kuning telur, dipukul dengan omega-3.

Cara memasak nastar keju (2)

  1. Campurkan tepung dan susu tepung, ayak
  2. Campurkan marjerin, mentega dan gula halus selama kira-kira 2 minit, kemudian masukkan kuning telur satu persatu dan kacau dengan cepat.
  3. Masukkan kedua-dua keju parut, gaul dengan senduk kayu.
  4. Masukkan bancuhan tepung dan susu, kacau perlahan dengan senduk kayu sehingga adunan mula sebati.
  5. (Sebagai petua) Ambil bahagian doh yang akan anda gunakan dahulu dan selebihnya masukkan ke dalam peti ais (boleh tutup atau masukkan ke dalam mangkuk dan tutup dengan cling film). Untuk mengelakkan doh terlalu panas daripada menunggu
  6. Ambil sedikit doh, bulatkan, masukkan jem nenas, bulatkan, masukkan ke dalam kuali
  7. Bakar dalam ketuhar pada suhu 140°C selama 30 minit, keluarkan dari ketuhar dan sapu dengan kuning telur yang telah dipukul.
  8. Goreng lagi sehingga lembut atau keemasan (mengambil masa lebih kurang 20 minit). Nafas keletihan 💪🥰

Macam ni? betul tak? Cara membuat trigger keju (2) yang boleh anda amalkan di rumah. Kebahagiaan!

Link copied to clipboard.